OFERTA

POTRAWY NA ZAMÓWIENIA
CATERINGOWE I NA MIEJSCU

ZUPY

Rosół domowy z makaronem

Rosół chiński z białym mięsem

Krem z borowików z profitrolkami

Krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym

Żurek staropolski z boczkiem, szynką i jajkiem

Barszcz biały z białą kiełbasą i jajkiem

Barszcz biały z białą kiełbasą pieczoną

Krem z pora z białym winem i grzanką czosnkową

Krem z brokułów z grzankami

Krem z kalafiora z groszkiem ptysiowym

Krem z pomidorów z grzankami bazyliowymi

Krem z groszku zielonego z grzankami

Krem z dyni z prażonymi migdałami

Zupa neapolitańska z parmezanem i makaronem

Zupa włoska minestrone

Zupa jarzynowa Solferino

Zupa cebulowa z grzanką serową lub diablotką

Zupa pomidorowa z makaronem lub ryżem

Zupa jarzynowa

Zupa z brokułów

Zupa kalafiorowa

Zupa z fasolki szparagowej

Zupa fasolowa

Zupa grochowa

Krupnik

Krupnik grzybowy

Zupa pieczarkowa z makaronem lub ziemniakami

Zupa grzybowa z łazankami

Zupa grzybowa z ziemniakami

Barszcz biały z ziemniakami

Barszcz biały z kiełbasą białą, jajkiem i pieczywem

Żurek z ziemniakami

Żurek staropolski z boczkiem i jajkiem z pieczywem

Zupa szczawiowa z ziemniakami i jajkiem

Zupa ogórkowa

Zupa ziemniaczana z kiełbasą

Zupa koperkowa z ziemniakami

Zupa zacierkowa

Kapuśniak ze słodkiej kapusty

Kapuśniak z kapusty kwaszonej

Barszcz polski

Barszcz ukraiński

Barszcz czerwony

Chłodnik litewski

Botwinka z jajkiem

CIEPŁE PRZEKĄSKI

Flaki wołowe

Flaki drobiowe

Flaczki z żołądków

Flaczki jarskie

Zupa gulaszowa z kurczaka

Zupa węgierska

Zupa meksykańska

Boeuf Strogonow

Wołowina po burgundzku

Bigos staropolski z grzybami i śliwką z winem

Kapusta z grzybami i pieczarkami na maśle

Żeberka w kapuście

Biała kiełbasa w piwie

Śliwka w bekonie

Ziemniaki pieczone z boczkiem

Leczo

Risotto drobiowe

Tortilla z kurczakiem

Zapiekanki ziemniaczane

Zapiekanki warzywne

MIĘSA DROBIOWE

Cordon bleu

De volaille’z masełkiem i natką

Roladki z kurczaka z serem feta i szpinakiem panierowane

Roladki z kurczaka z serem mozarella i suszonymi pomidorami panierowane

Roladki z kurczaka z ananasem i serem panierowane

Pierś kurczaka w cieście musztardowym

Pierś kurczaka w cieście piwnym

Pierś kurczaka w ziołach

Pierś kurczaka w sosie marengo

Pierś kurczaka grillowana

Pierś kurczaka a’la Tropicana

Filet z kurczaka panierowany

Filet z kurczaka panierowany, w panierce chrupiącej, sezamowej, ziołowej lub paprykowej

Filet z kurczaka zapiekany z brzoskwinią i serem

Medalion z kurczaka z serem

Medalion z kurczaka zapiekany z brzoskwinią

Szaszłyki drobiowe

Pierś kurczaka w sosie pieczarkowym

Pieczeń drobiowa w sosie winnym

Kurczak w sosie serowym

Kurczak po chińsku

Kurczak po tajsku

Kurczak w sosie słodko- kwaśnym

Kurczak curry z papryką

Kurczak z porami w sosie curry

Potrawka z kurczaka

Kotlet pożarski

Pałki kurczaka pieczone

Udka kurczaka faszerowane

Kurczak pieczony na piwie

Skrzydełka kurczaka na ostro

Skrzydełka kurczaka w miodzie

Pierś  indyka z pomarańczami i rodzynkami

Sznycel z indyka

Kaczka a`la Tropicana

MIĘSA WIEPRZOWE

Szynka w sosie myśliwskim lub w sosie pieprzowym kolorowym

Pieczeń wieprzowa w sosie: własnym, cebulowym, pieprzowym lub koperkowym

Polędwiczki wieprzowe z serem feta i pomidorami suszonymi

Polędwiczki wieprzowe z serem feta i szpinakiem

Polędwiczki wieprzowe w sosie: śmietanowym, koperkowym lub grzybowym

Zraziki a`la Milanese

Steki wieprzowe lub wołowo-wieprzowe z cebulką smażoną

Yuki ułańskie

Kotlet schabowy panierowany lub w jajku

Kotlet schabowy saute`

Kotlet schabowy panierowany w sezamie

Kotlet schabowy panierowany w orzechach

Kotlet schabowy w cieście

Kotlet schabowy szwajcarski

Kotlet schabowy „piastowski” z serem żółtym i szynką konserwową

Kotlet schabowy zapiekany z ananasem i serem

Kotlet schabowy zapiekany z pieczarkami i serem

Kotlet schabowy zapiekany z papryką i serem

Kotlety schabowe „Polonezy”

Kotlety schabowe faszerowane serem pleśniowym

Schab pieczony w sosie koperkowym lub własnym

Schab „Butterfly”

Schab po staropolsku z sosem śliwkowym

Roladki schabowe z warzywami w sosie

Bryzol schabowy z cebulką smażoną

Bryzol schabowy ze smażoną cebulką i papryką

Bryzol schabowy z cebulką i pieczarkami

Bitki schabowe w sosie własnym lub pieczeniowym

Eskalopki schabowe w sosie jasnym

Medalion wieprzowy w sosie grzybowym

Steki wieprzowe z pieczarkami i cebulką

Klopsiki w sosie koperkowym

Pulpety w sosie pomidorowym

Gołąbki w sosie pomidorowym

Kotlet mielony

Kotlet mielony z serem

Kotlet mielony z pieczarkami

Kotlet mielony z papryką

Kotlet mielony z suszonymi pomidorami i serem

Karkówka pieczona w sosie myśliwskim

Karkówka pieczona z sosem żurawinowym

Karkówka zapiekana z kurkami

Karkówka smażona z cebulką

Karkówka w sosie pieczeniowym

Karkówka na słodko

Karkówka grillowana

Żeberka po chińsku

Żeberka BBQ

Żeberka z cebulką w sosie

Wieprzowina po węgiersku

Wieprzowina po grecku

Wieprzowina w sosie jabłkowym

Wieprzowina z mandarynkami

MIĘSA WOŁOWE

Bitki wołowe w sosie własnym, w sosie ciemnym

Bitki wołowe z pieczarkami

Zrazy wołowe zawijane w sosie własnym

Steki wołowe w sosie własnym, w sosie ciemnym

Steki wołowe z cebulką smażoną

Polędwica wołowa Turnedos a’la Rossini

Chateaubriand z sosem bearnaise

Rumsztyk z polędwicy wołowej

Polędwica wołowa Tropicana

Polędwica wołowa po seczuańsku

Gulasz wołowy

Gulasz szegetyński

Gulasz meksykański

POTRAWY RYBNE

Ryba smażona panierowana

Ryba smażona panierowana w ziołach

Ryba w cieście piwnym

Ryba pieczona

Ryba w sosie szafranowym

Łosoś pieczony

Łosoś w sosie koperkowym

Łosoś w sosie szampańskim

Stek z tuńczyka

Karp smażony panierowany

Karp smażony w migdałach

Kotlety rybne

Śledzie po litewsku

POTRAWY WEGETARIAŃSKIE

Kotlety z sera panierowane

Kotlety z selera

Kotlety z kalafiora

Kotlety z kalafiora i kaszy jaglanej

Kotlety z kapusty i ziemniaków

Kotlety z ziemniaków i twarogu

Kotlety z jajek

Kotlety jajeczne z kaszą jaglaną

Kotlety z sera twarogowego i kaszy jaglanej

Kotlety z ciecierzycy i kaszy jaglanej

Kotlety z buraka i kaszy jaglanej

Jajka sadzone

Jajka gotowane w sosie musztardowym

Szaszłyki warzywne

Roladki z bakłażana z pastą orzechową i pomidorkami

DODATKI ZE SKROBI

Ziemniaki po staropolsku

Ziemniaki opiekane

Ziemniaki puree’

Ziemniaki gotowane

Frytki

Kuleczki ziemniaczane Noisettes

Ryż czerwony

Ryż biały

Ryż curry

Ryż z warzywami

Kluski śląskie

Kopytka

Placuszki ziemniaczane

SURÓWKI

Surówka z kapusty pekińskiej z majonezem lub sosem vinegrette’

Surówka z białej kapusty z majonezem lub olejem

Surówka z białej kapusty i pora z majonezem i jogurtem

Surówka Colesław

Surówka z młodej kapusty z olejem

Surówka z młodej kapusty po chińsku

Surówka z młodej kapusty kiszonej

Surówka z czerwonej kapusty z olejem

Surówka z kiszonej kapusty z olejem

Surówka z selera i jabłka z majonezem

Surowka z selera z orzechami

Surówka z marchewki z chrzanem i śmietaną lub z olejem

Surówka z marchewki i pora z majonezem

Surówka z marchewki i selera z majonezem

Surówka z pora z majonezem

Surówka z ogórka kiszonego z cebulką

Surówka z czerwonego buraczka

Sałata lodowa z pomidorem i sosem vinegrette’ lub z jogurtem

Sałata lodowa z brzoskwinią lub ananasem i jogurtem

Sałata wiosenna z sosem vinegrette’ lub ze śmietaną i jogurtem

Mizeria ze śmietaną

Pomidory z cebulką i sosem vinegrette` lub sosem czosnkowym

WARZYWA NA CIEPŁO

Mix warzyw:  kalafior, brokuł, fasolka szparagowa, marchewka

Kapusta zasmażana młoda lub kwaszona

Buraczki zasmażane

Marchewka z groszkiem zasmażana

Ratatouille 

POTRAWY MĄCZNE

Krokiety z kapustą i grzybami i pieczarkami panierowane

Krokiety z pieczarkami panierowane

Krokiety z mięsem panierowane

Pierogi z kapustą i grzybami i pieczarkami

Pierogi z serem feta i szpinakiem

Pierogi z grzybami i pieczarkami

Pierogi z mięsem

Pierogi z serem feta i kaszą gryczaną

Pierogi z grzybami i kaszą gryczaną

Paszteciki drożdżowo-francuskie z kapustą, grzybami i pieczarkami

Paszteciki drożdżowe z pieczarkami

Paszteciki krucho-drożdżowe z mięsem

Paszteciki z ciasta francuskiego z porem i pieczarkami

Uszka z kapustą, grzybami i pieczarkami

Uszka z mięsem

Makaron tagliatelle z pesto bazyliowym

Makaron tagliatelle z kurczakiem

Spaghetti bolognese

Makaron pene a`la carbonarra

Naleśniki z mięsem i sosem czosnkowym

Naleśniki z serem feta i szpinakiem z sosem czosnkowym

Naleśniki meksykańskie

Placki ziemniaczane ze śmietaną lub sosem czosnkowym

Placki ziemniaczane z boczkiem i cebulką

Placki ziemniaczane z szynką

Placki ziemniaczane  z pieczarkami

Cepeliny z cebulką smażoną

Kotlety ziemniaczane z sosem  grzybowym

ZAKĄSKI MIĘSNE

Mięsa pieczone własnej roboty: karkówka, boczek, schab środkowy

Pasztet własnej roboty

Pasztet z żurawiną lub z suszoną śliwką

Galantyna z kurczaka

Pieczeń rzymska z jajkiem

Kąski kurczaka z sosem czosnkowym, sosem ziołowym lub sosem salsa

Półmisek wędlin różnych

Tatar wołowy z cebulką, ogórkiem konserwowym i pieczarkami marynowanymi

GALARETY

Schab po warszawsku w galarecie

Schab z masłem orzechowym w galarecie

Schab ze śliwką w maladze

Galantyna z kurczaka w galarecie

Rolada z kurczaka w galarecie

Pierś indyka w maladze

Rolada z indyka z suszonymi owocami w maladze

Rolada z karkówki w galarecie

Ozory w galarecie

Rolada z ryby w galarecie

Karp w galarecie

Karp po żydowsku w galarecie

Szparagi w szynce w galarecie

Roladki z szynki z pastą jajeczną i warzywami w galarecie

Roladki z szynki z pastami serowymi w galarecie

Jajko z szynką na sałatce jarzynowej w galarecie

Jajka z pastą łososiową na sałatce jarzynowej w galarecie

Nóżki wieprzowe w galarecie

Tymbaliki drobiowe

SAŁATKI

Sałatka jarzynowa tradycyjna

Sałatka Santana

Sałatka Carlos

Sałatka Konesera

Sałatka Waldorf

Sałatka Cezar

Sałatka cesarska z piersią kurczaka i serem cheddar

Sałatka z pieczonym kurczakiem i jajkiem

Sałatka „Kurczak w żółtej pościeli”

Sałatka z kurczakiem gyros i kapustą pekińską

Sałatka drobiowa

Sałatka z kurczaka z selerem naciowym i żurawiną

Sałatka z kurczaka z roszponką lub rukolą

Sałatka z fetą i kurczakiem

Sałatka z kurczakiem i brokułem

Sałatka z kurczakiem i ryżem z warzywami

Sałatka z kurczakiem i drobnym makaronem “ryżowym”

Sałatka z makaronem ryżowym i kurczakiem grillowanym

Sałatka z makaronem ryżowym i kurczakiem gyros

Sałatka z makaronem ryżowym, kurczakiem i ananasem

Sałatka z kurczakiem i suszonymi pomidorami

Sałatka z kurczakiem panierowanym w sezamie

Sałatka z surimi

Sałatka z surimi z makaronem ryżowym lub z ryżem

Sałatka pieczarkowa z czerwoną fasolą

Sałatka ze świeżych pieczarek

Sałatka śledziowa z ziemniakami

Sałatka śledziowa z orzechami

Sałatka śledziowa z buraczkami

Sałatka śledziowa warstwowa

Sałatka z tuńczyka z ryżem i warzywami

Sałatka z tuńczyka z ryżem i ananasem

Sałatka z tuńczyka po meksykańsku

Sałatka z tuńczykiem, szpinakiem i jajkiem z oliwkami

Sałatka warstwowa z tuńczykiem

Sałatka warstwowa z ananasem i szynką

Sałatka z ananasem i czosnkiem

Sałatka z pora i ananasa z serem

Sałatka jajeczna z selerem naciowym

Sałatka z selerem konserwowym

Sałatka słoneczna – selerowa z ananasem i szynką

Sałatka  królewska –  selerowa z porem

Sałatka z rukolą, mango i awokado

Sałatka francuska z rukolą, kozim serem i gruszkami

Sałatka z gruszką, orzechami i żółtym serem

Sałatka wiosenna

Sałatka wielkanocna

Sałatka Łabędzi puch

Sałatka jesienna z brokułami

Sałatka jesienna z  pieczoną dynią

Sałatka jesienna z dynią konserową

Sałatka grecka z serem feta

Sałatka grecka z serem pleśniowym

Sałatka francuska

Sałatka neapolitańska

Sałatka hawajska

Surówka z sałaty lodowej z wędliną drobiową

Sałatka włoska makaronowa z boczkiem

Sałatka makaronowa z krabami lub krewetkami

Sałatka orientalna z krabami

Sałatka  krewetkami w sosie pomarańczowym

Sałatka makaronowa z mozzarellą

Sałatka makaronowa z owocami

Sałatka ryżowa z ananasem

Sałatka z orzechami i rodzynkami

Sałatka kolorowa z serem pleśniowym

Sałatka ziemniaczana

Sałatka z młodych ziemniaków

Sałatka z brokułów z sosem czosnkowym

Sałatka szpinakowa z burakiem i pomarańczą

Sałatka ze szpinakiem, serem i figami

Sałatka Tabuli

Sałatka  z ryżem i ketchupem

Sałatka z kaszą orkiszową  i włoską szynką dojrzewającą

Mix sałat  z różnymi dodatkami i sosami:

Mix sałat z warzywami i sosem vinegrette`

Mix sałat z serem mozzarella i sosem vinegrette`

Mix sałat z serem żółtym i  szynką z sosem  majonezowym czosnkowym lub ketchupowym

Mix sałat z  kurczakiem grillowanym i  sosem vinegrette` lub czosnkowym

Mix sałat z kurczakiem grillowanym, parmezanem i  sosem vinegreette`

Mix sałat z boczkiem wędzonym, ziarnami i sosem vinegrette`

Mix sałat z  łososiem i sosem vinegrette` lub sosem czosnkowym

Mix sałat z  tuńczykiem i  sosem vinegrette`

Mix sałat z serami pleśniowymi i  sosem vinegrette`

SERY

Mozzarella z pomidorem i świeżą bazylią

Deska serów pleśniowych i żółtych

Koreczki z żółtego sera

JAJKA

Jajka z pastą łososiową

Jajka z pastą pieczarkową

Jajka z pastą  szpinakową

Jajka w majonezie ze szczypiorkiem

Jajka z kawiorem

Jajka wiosenne faszerowane serem i warzywami

Jajka faszerowane szynką

Jajka faszerowane serem feta i suszonymi pomidorami

 

ŚLEDZIE/ RYBY

Śledzie w oleju z cebulką

Śledzie po kaszubsku

Śledzie w śmietanie

Śledzie po japońsku

Śledzie korzenne

Śledzie z rodzynkami w curry z majonezem

Śledzie w ziołach prowansalskich

Śledzie z czosnkiem i majerankiem

Śledzie w miodzie

Śledzie z suszonymi śliwkami i orzechami

Śledzie z suszonymi grzybami

Śledzie w sosie śliwkowym z migdałami

Śledzie w sosie musztardowo-koperkowym

Śledzie po staropolsku

Śledzie pod pierzynką

Śledzie po węgiersku

Tatar ze śledzia

Koreczki śledziowe

Łosoś wędzony z cytrynką

Roladki z łososia faszerowane serem feta ze szpinakiem

Roladki z łososia z serem białym i kawiorem

Roladki z łososia z serem mascarpone i chrzanem lub serem mascarpone i suszonymi pomidorami

Tatar z łososia z kaparami

Krewetki w sosie majonezowo-koperkowym lub w sosie czosnkowym czerwonym

Ryba po grecku

INNE

BABECZKI SŁONE z farszami serowymi różnymi:

– z sera feta ze szpinakiem

– z sera mozzarella z suszonymi pomidorami

– z sera mascarpone z suszonymi pomidorami lub z oliwkami

– z sera mascarpone z chrzanem

– z białego sera z warzywami lub ze szczypiorkiem

– z białego sera z kawiorem

TARTALETKI:                                                     

z kurczakiem grillowanym i warzywami

– z awokado i łososiem

– z jajkiem, porem i szynką

– z warzywami i serem mozzarella

–  z tatarem ze śledzia, z ogórkiem i kaparami

– z grillowanymi warzywami i ziołowym pesto

CARPACCIO:                                                       

Carpaccio z buraka z orzechami i parmezanem

Carpaccio z buraka z serem feta

Carpaccio z buraka z kozim serem

Carpaccio z buraka z sosem czosnkowym

Roladki z wrapów lub naleśników  z różnymi farszami:

– jajecznym z warzywami

– z tuńczykiem, jajkiem i warzywami

– z szynką, serem i warzywami

– z rybą wędzoną, jajkiem i warzywami

– z serem feta, szpinakiem i  oliwkami

– z kurczakiem grillowanym i warzywami

– z warzywami, serm i jajkiem

Szpinakowe roladki  z tortilli z greckim serem feta i suszonymi pomidorami

KANAPKI:

– Kanapki koktajlowe z jasnego lub  ciemnego pieczywa z różnymi dodatkami

– Kanapeczki z bagietki lub bułki paryskiej z różnymi składnikami

– Tartinki z różnymi dodatkami

– Przekąski z krakersów z różnymi pastami

– Grzanki z kozim serkiem i karmelizowaną cebulką

– Kulki marchewkowe z serem haloumi

DODATKI

Sos chrzanowy

Sos cumberland

Sos tatarski

Sos czosnkowy

Sos majonezowo-ketchupowy

Sos salsa

Sos tysiąca wysp

Masło

Masło ziołowe

Masło czosnkowe

Pieczywo różne

Warzywa konserwowe

Warzywa sezonowe

NALEŚNIKI/ PLACKI

Naleśniki z serem, śmietaną i polewą czekoladową

Naleśniki z serem, brzoskwinią i śmietaną

Naleśniki z brzoskwinią ( sezonowo truskawki), polewą czekoladową i śmietaną

Naleśniki z dżemem i cukrem pudrem

Naleśniki z prażonymi jabłkami i  cukrem cynamonowym

Naleśniki z nutellą, z orzechami, z polewą czekoladową lub polewą słony karmel

Placki ziemniaczane z cukrem

Placki ziemniaczane ze śmietaną

Placki z jabłkami z cukrem pudrem

Jabłka w cieście z cukrem pudrem

Banany  w cieście z cukrem pudrem

Kluski leniwe z masełkiem i bułeczką

Pierogi z białym serem i śmietaną

Pierogi z truskawkami lub jagodami ze śmietaną (sezonowo)

Pierogi z jabłkiem i cynamonem

DESERY

Lody z owocami, bitą śmietaną i polewą czekoladową lub karmelową

Lody z ajerkoniakiem

Szarlotka z lodami waniliowymi i bitą śmietaną

Banan flambirowany

Galaretki owocowe z bitą śmietaną

Budyń waniliowy lub śmietankowy z sosem malinowym, toffi lub czekoladowym

Panna Cotta

Deser Brownie

Sałatka owocowa

Patery ciast różnych

Patery owoców sezonowych

Kluski z makiem i bakaliami

Kompot z owoców suszonych

Kompoty owocowe

Jabłka pieczone z konfiturą i cukrem pudrem

CIASTA

Sernik kapłański

Sernik z masą kajmakową i orzechami

Sernik kokosowy z polewą śmietanową

Sernik anielski

Sernik nowojorski

Sernik na zimno z galaretką owocową i owocami

Sernik na zimno z mascarpone

Sernik na zimno limonkowo-cytrynowy

Ciasto Smerfetka

Ciasto ” Śnieżny puch”

Ciasto ” Mus czekoladowy”

Szarlotka na kruchym cieście

Szarlotka z bitą śmietaną -kasztelańska

Szarlotka z bezą

Keks

Makowiec drożdżowy z bakaliami

Ciasto makowe z  orzechami na miodzie

Ciasto makowe z kremem budyniowym i polewą czekoadową

Ciasto orzechowe

Ciasto z migdałami i wiórkami kokosowymi z kremem a`la raffaello

Ciasto Aniołek 

Ciasto z kremem toffi i bakaliami

Ciasto ” Pijak”

Ciasto ” Pijana zakonnica”

Ciasto ” Poezja”

Ciasto Brownie

Ciasto czekoladowo- kawowe z kremem śmietanowo- czekoladowym

Murzynek z polewą czekoladową ciemną lub białą

Kruche babeczki z kremem toffi i bakaliami, kremem karpatka lub bitą śmietaną z mascarpone z owocami

Kruche babeczki z kremem truskawkowym i biała czekoladą z pistacjami

Babka piaskowa cytrynowa lub pomarańczowa

Babka czekoladowa

Babka drożdżowa lukrowana

Ciasto Zebra

Ciasto „Cały świat”

Malinowa chmurka

Ciasto Michałek

Ciasto jagodowe lub malinowe 

Ciasto cherry

Ciasto orzechowo- śliwkowe

Ciasto z bezą orzechowo-kokosową z kremem czekoladowym

Ciasto miodownik

Mazurek z masą kajmakową

Mazurek z masą chałwową

Mazurek czekoladowy

Pierniki własnoręcznie wypiekane i dekorowane

POTRAWY NA GRILLA

Karkówka

Pierś kurczaka

Szaszłyki drobiowe

Kiełbasa

Kaszanka z cebulką

Warzywa rożne

Sery pleśniowe

Smalec własnej roboty

ZAPRASZAMY

OD PONIEDZIAŁKU DO PIĄTKU
W GODZ. 11.00 - 17.00

W SOBOTY 
W GODZ. 12.00 - 15.00     

W NIEDZIELE REALIZUJEMY ZAMAWIANE Z WYPRZEDZENIEM :

- CATERING

- PRZYJĘCIA OKOLICZNOŚCIOWE NA MIEJSCU I U KLIENTA

 

KONTAKT TEL.:

22 299 64 36

509 34 77 51

790 751 632

8 + 12 =