OFERTA
POTRAWY NA ZAMÓWIENIA
CATERINGOWE I NA MIEJSCU
ZUPY
Rosół domowy z makaronem
Rosół chiński z białym mięsem
Krem z borowików z profitrolkami
Krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym
Żurek staropolski z boczkiem, szynką i jajkiem
Barszcz biały z białą kiełbasą i jajkiem
Barszcz biały z białą kiełbasą pieczoną
Krem z pora z białym winem i grzanką czosnkową
Krem z brokułów z grzankami
Krem z kalafiora z groszkiem ptysiowym
Krem z pomidorów z grzankami bazyliowymi
Krem z groszku zielonego z grzankami
Krem z dyni z prażonymi migdałami
Zupa neapolitańska z parmezanem i makaronem
Zupa włoska minestrone
Zupa jarzynowa Solferino
Zupa cebulowa z grzanką serową lub diablotką
Zupa pomidorowa z makaronem lub ryżem
Zupa jarzynowa
Zupa z brokułów
Zupa kalafiorowa
Zupa z fasolki szparagowej
Zupa fasolowa
Zupa grochowa
Krupnik
Krupnik grzybowy
Zupa pieczarkowa z makaronem lub ziemniakami
Zupa grzybowa z łazankami
Zupa grzybowa z ziemniakami
Barszcz biały z ziemniakami
Barszcz biały z kiełbasą białą, jajkiem i pieczywem
Żurek z ziemniakami
Żurek staropolski z boczkiem i jajkiem z pieczywem
Zupa szczawiowa z ziemniakami i jajkiem
Zupa ogórkowa
Zupa ziemniaczana z kiełbasą
Zupa koperkowa z ziemniakami
Zupa zacierkowa
Kapuśniak ze słodkiej kapusty
Kapuśniak z kapusty kwaszonej
Barszcz polski
Barszcz ukraiński
Barszcz czerwony
Chłodnik litewski
Botwinka z jajkiem
CIEPŁE PRZEKĄSKI
Flaki wołowe
Flaki drobiowe
Flaczki z żołądków
Flaczki jarskie
Zupa gulaszowa z kurczaka
Zupa węgierska
Zupa meksykańska
Boeuf Strogonow
Wołowina po burgundzku
Bigos staropolski z grzybami i śliwką z winem
Kapusta z grzybami i pieczarkami na maśle
Żeberka w kapuście
Biała kiełbasa w piwie
Śliwka w bekonie
Ziemniaki pieczone z boczkiem
Leczo
Risotto drobiowe
Tortilla z kurczakiem
Zapiekanki ziemniaczane
Zapiekanki warzywne
MIĘSA DROBIOWE
Cordon bleu
De volaille’z masełkiem i natką
Roladki z kurczaka z serem feta i szpinakiem panierowane
Roladki z kurczaka z serem mozarella i suszonymi pomidorami panierowane
Roladki z kurczaka z ananasem i serem panierowane
Pierś kurczaka w cieście musztardowym
Pierś kurczaka w cieście piwnym
Pierś kurczaka w ziołach
Pierś kurczaka w sosie marengo
Pierś kurczaka grillowana
Pierś kurczaka a’la Tropicana
Filet z kurczaka panierowany
Filet z kurczaka panierowany, w panierce chrupiącej, sezamowej, ziołowej lub paprykowej
Filet z kurczaka zapiekany z brzoskwinią i serem
Medalion z kurczaka z serem
Medalion z kurczaka zapiekany z brzoskwinią
Szaszłyki drobiowe
Pierś kurczaka w sosie pieczarkowym
Pieczeń drobiowa w sosie winnym
Kurczak w sosie serowym
Kurczak po chińsku
Kurczak po tajsku
Kurczak w sosie słodko- kwaśnym
Kurczak curry z papryką
Kurczak z porami w sosie curry
Potrawka z kurczaka
Kotlet pożarski
Pałki kurczaka pieczone
Udka kurczaka faszerowane
Kurczak pieczony na piwie
Skrzydełka kurczaka na ostro
Skrzydełka kurczaka w miodzie
Pierś indyka z pomarańczami i rodzynkami
Sznycel z indyka
Kaczka a`la Tropicana
MIĘSA WIEPRZOWE
Szynka w sosie myśliwskim lub w sosie pieprzowym kolorowym
Pieczeń wieprzowa w sosie: własnym, cebulowym, pieprzowym lub koperkowym
Polędwiczki wieprzowe z serem feta i pomidorami suszonymi
Polędwiczki wieprzowe z serem feta i szpinakiem
Polędwiczki wieprzowe w sosie: śmietanowym, koperkowym lub grzybowym
Zraziki a`la Milanese
Steki wieprzowe lub wołowo-wieprzowe z cebulką smażoną
Yuki ułańskie
Kotlet schabowy panierowany lub w jajku
Kotlet schabowy saute`
Kotlet schabowy panierowany w sezamie
Kotlet schabowy panierowany w orzechach
Kotlet schabowy w cieście
Kotlet schabowy szwajcarski
Kotlet schabowy „piastowski” z serem żółtym i szynką konserwową
Kotlet schabowy zapiekany z ananasem i serem
Kotlet schabowy zapiekany z pieczarkami i serem
Kotlet schabowy zapiekany z papryką i serem
Kotlety schabowe „Polonezy”
Kotlety schabowe faszerowane serem pleśniowym
Schab pieczony w sosie koperkowym lub własnym
Schab „Butterfly”
Schab po staropolsku z sosem śliwkowym
Roladki schabowe z warzywami w sosie
Bryzol schabowy z cebulką smażoną
Bryzol schabowy ze smażoną cebulką i papryką
Bryzol schabowy z cebulką i pieczarkami
Bitki schabowe w sosie własnym lub pieczeniowym
Eskalopki schabowe w sosie jasnym
Medalion wieprzowy w sosie grzybowym
Steki wieprzowe z pieczarkami i cebulką
Klopsiki w sosie koperkowym
Pulpety w sosie pomidorowym
Gołąbki w sosie pomidorowym
Kotlet mielony
Kotlet mielony z serem
Kotlet mielony z pieczarkami
Kotlet mielony z papryką
Kotlet mielony z suszonymi pomidorami i serem
Karkówka pieczona w sosie myśliwskim
Karkówka pieczona z sosem żurawinowym
Karkówka zapiekana z kurkami
Karkówka smażona z cebulką
Karkówka w sosie pieczeniowym
Karkówka na słodko
Karkówka grillowana
Żeberka po chińsku
Żeberka BBQ
Żeberka z cebulką w sosie
Wieprzowina po węgiersku
Wieprzowina po grecku
Wieprzowina w sosie jabłkowym
Wieprzowina z mandarynkami
MIĘSA WOŁOWE
Bitki wołowe w sosie własnym, w sosie ciemnym
Bitki wołowe z pieczarkami
Zrazy wołowe zawijane w sosie własnym
Steki wołowe w sosie własnym, w sosie ciemnym
Steki wołowe z cebulką smażoną
Polędwica wołowa Turnedos a’la Rossini
Chateaubriand z sosem bearnaise
Rumsztyk z polędwicy wołowej
Polędwica wołowa Tropicana
Polędwica wołowa po seczuańsku
Gulasz wołowy
Gulasz szegetyński
Gulasz meksykański
POTRAWY RYBNE
Ryba smażona panierowana
Ryba smażona panierowana w ziołach
Ryba w cieście piwnym
Ryba pieczona
Ryba w sosie szafranowym
Łosoś pieczony
Łosoś w sosie koperkowym
Łosoś w sosie szampańskim
Stek z tuńczyka
Karp smażony panierowany
Karp smażony w migdałach
Kotlety rybne
Śledzie po litewsku
POTRAWY WEGETARIAŃSKIE
Kotlety z sera panierowane
Kotlety z selera
Kotlety z kalafiora
Kotlety z kalafiora i kaszy jaglanej
Kotlety z kapusty i ziemniaków
Kotlety z ziemniaków i twarogu
Kotlety z jajek
Kotlety jajeczne z kaszą jaglaną
Kotlety z sera twarogowego i kaszy jaglanej
Kotlety z ciecierzycy i kaszy jaglanej
Kotlety z buraka i kaszy jaglanej
Jajka sadzone
Jajka gotowane w sosie musztardowym
Szaszłyki warzywne
Roladki z bakłażana z pastą orzechową i pomidorkami
DODATKI ZE SKROBI
Ziemniaki po staropolsku
Ziemniaki opiekane
Ziemniaki puree’
Ziemniaki gotowane
Frytki
Kuleczki ziemniaczane Noisettes
Ryż czerwony
Ryż biały
Ryż curry
Ryż z warzywami
Kluski śląskie
Kopytka
Placuszki ziemniaczane
SURÓWKI
Surówka z kapusty pekińskiej z majonezem lub sosem vinegrette’
Surówka z białej kapusty z majonezem lub olejem
Surówka z białej kapusty i pora z majonezem i jogurtem
Surówka Colesław
Surówka z młodej kapusty z olejem
Surówka z młodej kapusty po chińsku
Surówka z młodej kapusty kiszonej
Surówka z czerwonej kapusty z olejem
Surówka z kiszonej kapusty z olejem
Surówka z selera i jabłka z majonezem
Surowka z selera z orzechami
Surówka z marchewki z chrzanem i śmietaną lub z olejem
Surówka z marchewki i pora z majonezem
Surówka z marchewki i selera z majonezem
Surówka z pora z majonezem
Surówka z ogórka kiszonego z cebulką
Surówka z czerwonego buraczka
Sałata lodowa z pomidorem i sosem vinegrette’ lub z jogurtem
Sałata lodowa z brzoskwinią lub ananasem i jogurtem
Sałata wiosenna z sosem vinegrette’ lub ze śmietaną i jogurtem
Mizeria ze śmietaną
Pomidory z cebulką i sosem vinegrette` lub sosem czosnkowym
WARZYWA NA CIEPŁO
Mix warzyw: kalafior, brokuł, fasolka szparagowa, marchewka
Kapusta zasmażana młoda lub kwaszona
Buraczki zasmażane
Marchewka z groszkiem zasmażana
Ratatouille
POTRAWY MĄCZNE
Krokiety z kapustą i grzybami i pieczarkami panierowane
Krokiety z pieczarkami panierowane
Krokiety z mięsem panierowane
Pierogi z kapustą i grzybami i pieczarkami
Pierogi z serem feta i szpinakiem
Pierogi z grzybami i pieczarkami
Pierogi z mięsem
Pierogi z serem feta i kaszą gryczaną
Pierogi z grzybami i kaszą gryczaną
Paszteciki drożdżowo-francuskie z kapustą, grzybami i pieczarkami
Paszteciki drożdżowe z pieczarkami
Paszteciki krucho-drożdżowe z mięsem
Paszteciki z ciasta francuskiego z porem i pieczarkami
Uszka z kapustą, grzybami i pieczarkami
Uszka z mięsem
Makaron tagliatelle z pesto bazyliowym
Makaron tagliatelle z kurczakiem
Spaghetti bolognese
Makaron pene a`la carbonarra
Naleśniki z mięsem i sosem czosnkowym
Naleśniki z serem feta i szpinakiem z sosem czosnkowym
Naleśniki meksykańskie
Placki ziemniaczane ze śmietaną lub sosem czosnkowym
Placki ziemniaczane z boczkiem i cebulką
Placki ziemniaczane z szynką
Placki ziemniaczane z pieczarkami
Cepeliny z cebulką smażoną
Kotlety ziemniaczane z sosem grzybowym
ZAKĄSKI MIĘSNE
Mięsa pieczone własnej roboty: karkówka, boczek, schab środkowy
Pasztet własnej roboty
Pasztet z żurawiną lub z suszoną śliwką
Galantyna z kurczaka
Pieczeń rzymska z jajkiem
Kąski kurczaka z sosem czosnkowym, sosem ziołowym lub sosem salsa
Półmisek wędlin różnych
Tatar wołowy z cebulką, ogórkiem konserwowym i pieczarkami marynowanymi
GALARETY
Schab po warszawsku w galarecie
Schab z masłem orzechowym w galarecie
Schab ze śliwką w maladze
Galantyna z kurczaka w galarecie
Rolada z kurczaka w galarecie
Pierś indyka w maladze
Rolada z indyka z suszonymi owocami w maladze
Rolada z karkówki w galarecie
Ozory w galarecie
Rolada z ryby w galarecie
Karp w galarecie
Karp po żydowsku w galarecie
Szparagi w szynce w galarecie
Roladki z szynki z pastą jajeczną i warzywami w galarecie
Roladki z szynki z pastami serowymi w galarecie
Jajko z szynką na sałatce jarzynowej w galarecie
Jajka z pastą łososiową na sałatce jarzynowej w galarecie
Nóżki wieprzowe w galarecie
Tymbaliki drobiowe
SAŁATKI
Sałatka jarzynowa tradycyjna
Sałatka Santana
Sałatka Carlos
Sałatka Konesera
Sałatka Waldorf
Sałatka Cezar
Sałatka cesarska z piersią kurczaka i serem cheddar
Sałatka z pieczonym kurczakiem i jajkiem
Sałatka „Kurczak w żółtej pościeli”
Sałatka z kurczakiem gyros i kapustą pekińską
Sałatka drobiowa
Sałatka z kurczaka z selerem naciowym i żurawiną
Sałatka z kurczaka z roszponką lub rukolą
Sałatka z fetą i kurczakiem
Sałatka z kurczakiem i brokułem
Sałatka z kurczakiem i ryżem z warzywami
Sałatka z kurczakiem i drobnym makaronem “ryżowym”
Sałatka z makaronem ryżowym i kurczakiem grillowanym
Sałatka z makaronem ryżowym i kurczakiem gyros
Sałatka z makaronem ryżowym, kurczakiem i ananasem
Sałatka z kurczakiem i suszonymi pomidorami
Sałatka z kurczakiem panierowanym w sezamie
Sałatka z surimi
Sałatka z surimi z makaronem ryżowym lub z ryżem
Sałatka pieczarkowa z czerwoną fasolą
Sałatka ze świeżych pieczarek
Sałatka śledziowa z ziemniakami
Sałatka śledziowa z orzechami
Sałatka śledziowa z buraczkami
Sałatka śledziowa warstwowa
Sałatka z tuńczyka z ryżem i warzywami
Sałatka z tuńczyka z ryżem i ananasem
Sałatka z tuńczyka po meksykańsku
Sałatka z tuńczykiem, szpinakiem i jajkiem z oliwkami
Sałatka warstwowa z tuńczykiem
Sałatka warstwowa z ananasem i szynką
Sałatka z ananasem i czosnkiem
Sałatka z pora i ananasa z serem
Sałatka jajeczna z selerem naciowym
Sałatka z selerem konserwowym
Sałatka słoneczna – selerowa z ananasem i szynką
Sałatka królewska – selerowa z porem
Sałatka z rukolą, mango i awokado
Sałatka francuska z rukolą, kozim serem i gruszkami
Sałatka z gruszką, orzechami i żółtym serem
Sałatka wiosenna
Sałatka wielkanocna
Sałatka Łabędzi puch
Sałatka jesienna z brokułami
Sałatka jesienna z pieczoną dynią
Sałatka jesienna z dynią konserową
Sałatka grecka z serem feta
Sałatka grecka z serem pleśniowym
Sałatka francuska
Sałatka neapolitańska
Sałatka hawajska
Surówka z sałaty lodowej z wędliną drobiową
Sałatka włoska makaronowa z boczkiem
Sałatka makaronowa z krabami lub krewetkami
Sałatka orientalna z krabami
Sałatka krewetkami w sosie pomarańczowym
Sałatka makaronowa z mozzarellą
Sałatka makaronowa z owocami
Sałatka ryżowa z ananasem
Sałatka z orzechami i rodzynkami
Sałatka kolorowa z serem pleśniowym
Sałatka ziemniaczana
Sałatka z młodych ziemniaków
Sałatka z brokułów z sosem czosnkowym
Sałatka szpinakowa z burakiem i pomarańczą
Sałatka ze szpinakiem, serem i figami
Sałatka Tabuli
Sałatka z ryżem i ketchupem
Sałatka z kaszą orkiszową i włoską szynką dojrzewającą
Mix sałat z różnymi dodatkami i sosami:
Mix sałat z warzywami i sosem vinegrette`
Mix sałat z serem mozzarella i sosem vinegrette`
Mix sałat z serem żółtym i szynką z sosem majonezowym czosnkowym lub ketchupowym
Mix sałat z kurczakiem grillowanym i sosem vinegrette` lub czosnkowym
Mix sałat z kurczakiem grillowanym, parmezanem i sosem vinegreette`
Mix sałat z boczkiem wędzonym, ziarnami i sosem vinegrette`
Mix sałat z łososiem i sosem vinegrette` lub sosem czosnkowym
Mix sałat z tuńczykiem i sosem vinegrette`
Mix sałat z serami pleśniowymi i sosem vinegrette`
SERY
Mozzarella z pomidorem i świeżą bazylią
Deska serów pleśniowych i żółtych
Koreczki z żółtego sera
JAJKA
Jajka z pastą łososiową
Jajka z pastą pieczarkową
Jajka z pastą szpinakową
Jajka w majonezie ze szczypiorkiem
Jajka z kawiorem
Jajka wiosenne faszerowane serem i warzywami
Jajka faszerowane szynką
Jajka faszerowane serem feta i suszonymi pomidorami
ŚLEDZIE/ RYBY
Śledzie w oleju z cebulką
Śledzie po kaszubsku
Śledzie w śmietanie
Śledzie po japońsku
Śledzie korzenne
Śledzie z rodzynkami w curry z majonezem
Śledzie w ziołach prowansalskich
Śledzie z czosnkiem i majerankiem
Śledzie w miodzie
Śledzie z suszonymi śliwkami i orzechami
Śledzie z suszonymi grzybami
Śledzie w sosie śliwkowym z migdałami
Śledzie w sosie musztardowo-koperkowym
Śledzie po staropolsku
Śledzie pod pierzynką
Śledzie po węgiersku
Tatar ze śledzia
Koreczki śledziowe
Łosoś wędzony z cytrynką
Roladki z łososia faszerowane serem feta ze szpinakiem
Roladki z łososia z serem białym i kawiorem
Roladki z łososia z serem mascarpone i chrzanem lub serem mascarpone i suszonymi pomidorami
Tatar z łososia z kaparami
Krewetki w sosie majonezowo-koperkowym lub w sosie czosnkowym czerwonym
Ryba po grecku
INNE
BABECZKI SŁONE z farszami serowymi różnymi:
– z sera feta ze szpinakiem
– z sera mozzarella z suszonymi pomidorami
– z sera mascarpone z suszonymi pomidorami lub z oliwkami
– z sera mascarpone z chrzanem
– z białego sera z warzywami lub ze szczypiorkiem
– z białego sera z kawiorem
TARTALETKI:
– z kurczakiem grillowanym i warzywami
– z awokado i łososiem
– z jajkiem, porem i szynką
– z warzywami i serem mozzarella
– z tatarem ze śledzia, z ogórkiem i kaparami
– z grillowanymi warzywami i ziołowym pesto
CARPACCIO:
Carpaccio z buraka z orzechami i parmezanem
Carpaccio z buraka z serem feta
Carpaccio z buraka z kozim serem
Carpaccio z buraka z sosem czosnkowym
Roladki z wrapów lub naleśników z różnymi farszami:
– jajecznym z warzywami
– z tuńczykiem, jajkiem i warzywami
– z szynką, serem i warzywami
– z rybą wędzoną, jajkiem i warzywami
– z serem feta, szpinakiem i oliwkami
– z kurczakiem grillowanym i warzywami
– z warzywami, serm i jajkiem
Szpinakowe roladki z tortilli z greckim serem feta i suszonymi pomidorami
KANAPKI:
– Kanapki koktajlowe z jasnego lub ciemnego pieczywa z różnymi dodatkami
– Kanapeczki z bagietki lub bułki paryskiej z różnymi składnikami
– Tartinki z różnymi dodatkami
– Przekąski z krakersów z różnymi pastami
– Grzanki z kozim serkiem i karmelizowaną cebulką
– Kulki marchewkowe z serem haloumi
DODATKI
Sos chrzanowy
Sos cumberland
Sos tatarski
Sos czosnkowy
Sos majonezowo-ketchupowy
Sos salsa
Sos tysiąca wysp
Masło
Masło ziołowe
Masło czosnkowe
Pieczywo różne
Warzywa konserwowe
Warzywa sezonowe
NALEŚNIKI/ PLACKI
Naleśniki z serem, śmietaną i polewą czekoladową
Naleśniki z serem, brzoskwinią i śmietaną
Naleśniki z brzoskwinią ( sezonowo truskawki), polewą czekoladową i śmietaną
Naleśniki z dżemem i cukrem pudrem
Naleśniki z prażonymi jabłkami i cukrem cynamonowym
Naleśniki z nutellą, z orzechami, z polewą czekoladową lub polewą słony karmel
Placki ziemniaczane z cukrem
Placki ziemniaczane ze śmietaną
Placki z jabłkami z cukrem pudrem
Jabłka w cieście z cukrem pudrem
Banany w cieście z cukrem pudrem
Kluski leniwe z masełkiem i bułeczką
Pierogi z białym serem i śmietaną
Pierogi z truskawkami lub jagodami ze śmietaną (sezonowo)
Pierogi z jabłkiem i cynamonem
DESERY
Lody z owocami, bitą śmietaną i polewą czekoladową lub karmelową
Lody z ajerkoniakiem
Szarlotka z lodami waniliowymi i bitą śmietaną
Banan flambirowany
Galaretki owocowe z bitą śmietaną
Budyń waniliowy lub śmietankowy z sosem malinowym, toffi lub czekoladowym
Panna Cotta
Deser Brownie
Sałatka owocowa
Patery ciast różnych
Patery owoców sezonowych
Kluski z makiem i bakaliami
Kompot z owoców suszonych
Kompoty owocowe
Jabłka pieczone z konfiturą i cukrem pudrem
CIASTA
Sernik kapłański
Sernik z masą kajmakową i orzechami
Sernik kokosowy z polewą śmietanową
Sernik anielski
Sernik nowojorski
Sernik na zimno z galaretką owocową i owocami
Sernik na zimno z mascarpone
Sernik na zimno limonkowo-cytrynowy
Ciasto Smerfetka
Ciasto ” Śnieżny puch”
Ciasto ” Mus czekoladowy”
Szarlotka na kruchym cieście
Szarlotka z bitą śmietaną -kasztelańska
Szarlotka z bezą
Keks
Makowiec drożdżowy z bakaliami
Ciasto makowe z orzechami na miodzie
Ciasto makowe z kremem budyniowym i polewą czekoadową
Ciasto orzechowe
Ciasto z migdałami i wiórkami kokosowymi z kremem a`la raffaello
Ciasto Aniołek
Ciasto z kremem toffi i bakaliami
Ciasto ” Pijak”
Ciasto ” Pijana zakonnica”
Ciasto ” Poezja”
Ciasto Brownie
Ciasto czekoladowo- kawowe z kremem śmietanowo- czekoladowym
Murzynek z polewą czekoladową ciemną lub białą
Kruche babeczki z kremem toffi i bakaliami, kremem karpatka lub bitą śmietaną z mascarpone z owocami
Kruche babeczki z kremem truskawkowym i biała czekoladą z pistacjami
Babka piaskowa cytrynowa lub pomarańczowa
Babka czekoladowa
Babka drożdżowa lukrowana
Ciasto Zebra
Ciasto „Cały świat”
Malinowa chmurka
Ciasto Michałek
Ciasto jagodowe lub malinowe
Ciasto cherry
Ciasto orzechowo- śliwkowe
Ciasto z bezą orzechowo-kokosową z kremem czekoladowym
Ciasto miodownik
Mazurek z masą kajmakową
Mazurek z masą chałwową
Mazurek czekoladowy
Pierniki własnoręcznie wypiekane i dekorowane
POTRAWY NA GRILLA
Karkówka
Pierś kurczaka
Szaszłyki drobiowe
Kiełbasa
Kaszanka z cebulką
Warzywa rożne
Sery pleśniowe
Smalec własnej roboty
ZAPRASZAMY
OD PONIEDZIAŁKU DO PIĄTKU
W GODZ. 11.00 - 17.00
W SOBOTY
W GODZ. 12.00 - 15.00
W NIEDZIELE REALIZUJEMY ZAMAWIANE Z WYPRZEDZENIEM :
- CATERING
- PRZYJĘCIA OKOLICZNOŚCIOWE NA MIEJSCU I U KLIENTA