OFERTA

POTRAWY NA ZAMÓWIENIA
CATERINGOWE I NA MIEJSCU

ZUPY
Rosół domowy z makaronem
Rosół chiński z białym mięsem
Krem z borowików z profitrolkami
Krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym
Żurek staropolski z boczkiem, szynką i jajkiem
Barszcz biały z białą kiełbasą i jajkiem
Barszcz biały z białą kiełbasą pieczoną
Krem z pora z białym winem i grzanką czosnkową
Krem z brokułów z grzankami
Krem z kalafiora z groszkiem ptysiowym
Krem z pomidorów z grzankami bazyliowymi
Krem z groszku zielonego z grzankami
Krem z dyni z prażonymi migdałami
Zupa neapolitańska z parmezanem i makaronem
Zupa włoska minestrone
Zupa jarzynowa Solferino
Zupa cebulowa z grzanką serową lub diablotką
Zupa pomidorowa z makaronem lub ryżem
Zupa jarzynowa
Zupa z brokułów
Zupa kalafiorowa
Zupa z fasolki szparagowej
Zupa fasolowa
Zupa grochowa
Krupnik
Krupnik grzybowy
Zupa pieczarkowa z makaronem lub ziemniakami
Zupa grzybowa z łazankami
Zupa grzybowa z ziemniakami
Barszcz biały z ziemniakami
Barszcz biały z kiełbasą białą, jajkiem i pieczywem
Żurek z ziemniakami
Żurek staropolski z boczkiem i jajkiem z pieczywem
Zupa szczawiowa z ziemniakami i jajkiem
Zupa ogórkowa
Zupa ziemniaczana z kiełbasą
Zupa koperkowa z ziemniakami
Zupa zacierkowa
Kapuśniak ze słodkiej kapusty
Kapuśniak z kapusty kwaszonej
Barszcz polski
Barszcz ukraiński
Barszcz czerwony
Chłodnik litewski
CIEPŁE PRZEKĄSKI

Flaki wołowe
Flaki drobiowe
Flaczki z żołądków
Flaczki jarskie
Zupa gulaszowa z kurczaka
Zupa węgierska
Zupa meksykańska
Boeuf Strogonow
Wołowina po burgundzku
Bigos staropolski z grzybami i śliwką z winem
Kapusta z grzybami i pieczarkami na maśle
Żeberka w kapuście
Biała kiełbasa w piwie
Śliwka w bekonie
Ziemniaki pieczone z boczkiem

MIĘSA DROBIOWE

Cordon blue
De volaille’z masełkiem i natką
Roladki z kurczaka z serem feta i szpinakiem panierowane
Roladki z kurczaka z serem mozarella i suszonymi pomidorami panierowane
Roladki z kurczaka z ananasem i serem panierowane
Pierś kurczaka w cieście musztardowym
Pierś kurczaka w cieście piwnym
Pierś kurczaka w ziołach
Pierś kurczaka w sosie marengo
Pierś kurczaka grillowana
Pierś kurczaka a’la Tropicana
Filet z kurczaka panierowany
Filet z kurczaka panierowany, w panierce chrupiącej, sezamowej, ziołowej lub paprykowej
Filet z kurczaka zapiekany z brzoskwinią i serem
Medalion z kurczaka z serem
Medalion z kurczaka zapiekany z brzoskwinią
Szaszłyki drobiowe
Pierś kurczaka w sosie pieczarkowym
Pieczeń drobiowa w sosie winnym
Kurczak w sosie serowym
Kurczak po chińsku
Kurczak po tajsku
Kurczak w sosie słodko- kwaśnym
Kurczak curry z papryką
Kurczak z porami w sosie curry
Potrawka z kurczaka
Kotlet pożarski
Pałki kurczaka pieczone
Udka kurczaka faszerowane
Kurczak pieczony na piwie
Skrzydełka kurczaka na ostro
Skrzydełka kurczaka w miodzie
Pierś  indyka z pomarańczami i rodzynkami
Sznycel z indyka
Kaczka a`la Tropicana

MIĘSA WIEPRZOWE
Szynka w sosie myśliwskim lub w sosie pieprzowym kolorowym
Pieczeń wieprzowa w sosie: własnym, cebulowym, pieprzowym lub koperkowym
Polędwiczki wieprzowe z serem feta i pomidorami suszonymi
Polędwiczki wieprzowe z serem feta i szpinakiem
Polędwiczki wieprzowe w sosie: śmietanowym, koperkowym lub grzybowym
Zraziki a`la Milanese
Steki wieprzowe lub wołowo-wieprzowe z cebulką smażoną
Yuki ułańskie
Kotlet schabowy panierowany lub w jajku
Kotlet schabowy saute`
Kotlet schabowy panierowany w sezamie
Kotlet schabowy panierowany w orzechach
Kotlet schabowy w cieście
Kotlet schabowy szwajcarski
Kotlet schabowy „piastowski” z serem żółtym i szynką konserwową
Kotlet schabowy zapiekany z ananasem i serem
Kotlet schabowy zapiekany z pieczarkami i serem
Kotlet schabowy zapiekany z papryką i serem
Kotlety schabowe „Polonezy”
Kotlety schabowe faszerowane serem pleśniowym
Schab pieczony w sosie koperkowym lub własnym
Schab „Butterfly”
Schab po staropolsku z sosem śliwkowym
Roladki schabowe z warzywami w sosie
Bryzol schabowy z cebulką smażoną
Bryzol schabowy ze smażoną cebulką i papryką
Bryzol schabowy z cebulką i pieczarkami
Bitki schabowe w sosie własnym lub pieczeniowym
Eskalopki schabowe w sosie jasnym
Medalion wieprzowy w sosie grzybowym
Steki wieprzowe z pieczarkami i cebulką
Klopsiki w sosie koperkowym
Pulpety w sosie pomidorowym
Gołąbki w sosie pomidorowym
Kotlet mielony
Kotlet mielony z serem
Kotlet mielony z pieczarkami
Kotlet mielony z papryką
Kotlet mielony z suszonymi pomidorami i serem
Karkówka pieczona w sosie myśliwskim
Karkówka pieczona z sosem żurawinowym
Karkówka zapiekana z kurkami
Karkówka smażona z cebulką
Karkówka w sosie pieczeniowym
Karkówka na słodko
Karkówka grillowana
Żeberka po chińsku
Żeberka BBQ
Żeberka z cebulką w sosie
Wieprzowina po węgiersku
Wieprzowina po grecku
Wieprzowina w sosie jabłkowym
Wieprzowina z mandarynkami
MIĘSA WOŁOWE

Bitki wołowe w sosie własnym, w sosie ciemnym
Bitki wołowe z pieczarkami
Zrazy wołowe zawijane w sosie własnym
Steki wołowe w sosie własnym, w sosie ciemnym
Steki wołowe z cebulką smażoną
Polędwica wołowa Turnedos a’la Rossini
Chateaubriand z sosem bearnaise
Rumsztyk z polędwicy wołowej
Polędwica wołowa Tropicana
Polędwica wołowa po seczuańsku
Gulasz wołowy
Gulasz szegetyński
Gulasz meksykański

POTRAWY RYBNE

Ryba smażona panierowana
Ryba smażona panierowana w ziołach
Ryba w cieście piwnym
Ryba pieczona
Karp smażony panierowany
Karp smażony w migdałach
Kotlety rybne
Śledzie po litewsku

POTRAWY WEGETARIAŃSKIE

Kotlety z sera panierowane
Kotlety z selera
Kotlety z jajek
Jajka sadzone
Jajka gotowane w sosie musztardowym

DODATKI ZE SKROBI

Ziemniaki po staropolsku
Ziemniaki opiekane
Ziemniaki puree’
Ziemniaki gotowane
Frytki
Kuleczki ziemniaczane Noisettes
Ryż czerwony
Ryż biały
Ryż curry
Kluski śląskie
Kopytka
Placuszki ziemniaczane

SURÓWKI

Surówka z kapusty pekińskiej z majonezem lub sosem vinegrette’
Surówka z białej kapusty z majonezem lub olejem
Surówka Colesław
Surówka z młodej kapusty z olejem
Surówka z młodej kapusty po chińsku
Surówka z czerwonej kapusty z olejem
Surówka z kiszonej kapusty z olejem
Surówka z selera i jabłka z majonezem
Surówka z marchewki z chrzanem i śmietaną lub z olejem
Surówka z marchewki i pora z majonezem
Surówka z marchewki i selera z majonezem
Surówka z pora z majonezem
Surówka z ogórka kiszonego z cebulką
Surówka z czerwonego buraczka
Sałata lodowa z pomidorem i sosem vinegrette’ lub z jogurtem
Sałata lodowa z brzoskwinią lub ananasem i jogurtem
Sałata wiosenna z sosem vinegrette’ lub ze śmietaną i jogurtem
Mizeria ze śmietaną

WARZYWA NA CIEPŁO

Mix warzyw:  kalafior, brokuł, fasolka szparagowa, marchewka
Kapusta zasmażana młoda lub kwaszona
Buraczki zasmażane
Marchewka z groszkiem zasmażana
Ratatouille

POTRAWY MĄCZNE

Krokiety z kapustą i grzybami i pieczarkami panierowane
Krokiety z pieczarkami panierowane
Krokiety z mięsem panierowane
Pierogi z kapustą i grzybami i pieczarkami
Pierogi z serem feta i szpinakiem
Pierogi z grzybami i pieczarkami
Pierogi z mięsem
Pierogi z serem feta i kaszą gryczaną
Pierogi z grzybami i kaszą gryczaną
Paszteciki drożdżowo-francuskie z kapustą, grzybami i pieczarkami
Paszteciki drożdżowe z pieczarkami
Paszteciki krucho-drożdżowe z mięsem
Uszka z kapustą, grzybami i pieczarkami
Uszka z mięsem
Makaron tagliatelle z pesto bazyliowym
Makaron tagliatelle z kurczakiem
Spaghetti bolognese
Makaron pene a`la carbonarra
Risotto drobiowe
Tortilla z kurczakiem
Naleśniki z mięsem i sosem czosnkowym
Naleśniki z serem feta i szpinakiem z sosem czosnkowym
Naleśniki meksykańskie
Placki ziemniaczane ze śmietaną lub sosem czosnkowym
Placki ziemniaczane z boczkiem i cebulką
Placki ziemniaczane z szynką
Placki ziemniaczane  z pieczarkami
Cepeliny z cebulką smażoną
Kotlety ziemniaczane z sosem  grzybowym
Zapiekanki ziemniaczane
Zapiekanki warzywne
Leczo

ZAKĄSKI MIĘSNE

Mięsa pieczone własnej roboty : karkówka, boczek, schab środkowy
Pasztet własnej roboty
Pasztet z żurawiną lub z suszoną śliwką
Galantyna z kurczaka
Pieczeń rzymska z jajkiem
Kąski kurczaka z sosem czosnkowym, sosem ziołowym lub sosem salsa
Półmisek wędlin
Tatar wołowy z cebulką, ogórkiem konserwowym, pieczarkami marynowanymi

GALARETY

Schab po warszawsku w galarecie
Schab z masłem orzechowym w galarecie
Schab ze śliwką w maladze
Galantyna z kurczaka w galarecie
Rolada z kurczaka w galarecie
Pierś indyka w maladze
Rolada z indyka z suszonymi owocami w maladze
Rolada z karkówki w galarecie
Ozory w galarecie
Rolada z ryby w galarecie
Karp w galarecie
Karp po żydowsku w galarecie
Szparagi w szynce w galarecie
Roladki z szynki z pastą jajeczną i warzywami w galarecie
Roladki z szynki z pastami serowymi w galarecie
Jajko z szynką na sałatce jarzynowej w galarecie
Jajka z pastą łososiową na sałatce jarzynowej w galarecie
Nóżki wieprzowe w galarecie
Tymbaliki drobiowe

SAŁATKI

Sałatka jarzynowa tradycyjna
Sałatka Santana
Sałatka Carlos
Sałatka Konesera
Sałatka „Kurczak w żółtej pościeli”
Sałatka z kurczakiem gyros i kapustą pekińską
Sałatka drobiowa
Sałatka Waldorf
Sałatka z kurczaka z selerem naciowym i żurawiną
Sałatka pieczarkowa
Sałatka ze świeżych pieczarek
Sałatka śledziowa z ziemniakami
Sałatka śledziowa z orzechami
Sałatka śledziowa z buraczkami
Sałatka z tuńczyka
Sałatka z tuńczyka po meksykańsku
Sałatka warstwowa z tuńczykiem
Sałatka warstwowa z ananasem i szynką
Sałatka jajeczna z selerem naciowym
Sałatka z selerem konserwowym
Sałatka selerowa z ananasem
Sałatka wiosenna
Sałatka wielkanocna
Sałatka hawajska
Sałatka słoneczna
Sałatka grecka z serem feta
Sałatka grecka z serem pleśniowym
Sałatka francuska
Sałatka neapolitańska
Surówka z sałaty lodowej z wędliną drobiową
Sałatka włoska makaronowa z boczkiem
Sałatka makaronowa z krabami lub krewetkami
Sałatka orientalna z krabami
Sałatka z makaronem ryżowym i kurczakiem grillowanym
Sałatka makaronowa z mozzarellą
Sałatka makaronowa z owocami
Sałatka ryżowa z ananasem
Sałatka z orzechami i rodzynkami
Sałatka kolorowa z serem pleśniowym
Sałatka ziemniaczana
Sałatka z brokułów z sosem czosnkowym
Sałatka Tabuli
Sałatka  z ryżem i ketchupem
Sałatki mix sałat  i z różnymi dodatkami i sosami:
I. mix sałat z warzywami i sosem vinegrette`,
II: mix sałat z serem mozzarella i sosem vinegrette`
III: mix sałat z serem żółtym i  szynką z sosem sos majonezowym
IV: mix sałat z  tuńczykiem i  sosem vinegrette`
V: mix sałat z  kurczakiem grillowanym i  sosem vinegrette` lub czosnkowym
VI: mix sałat z kurczak grillowanym, parmezanem i  sosem vinegreette`
VII: mix sałat z boczkiem wędzonym, ziarnami i  sosem vinegrette`
VIII: mix sałat z  łososiem i sosem vinegrette` lub czosnkowym
IX: mix sałat z serami pleśniowymi i  sosem vinegrette`

SERY

Mozzarella z pomidorem i świeżą bazylią
Deska serów pleśniowych i żółtych
Koreczki z żółtego sera

JAJKA

Jajka z pastą łososiową
Jajka z pastą pieczarkową
Jajka z pastą  szpinakową
Jajka w majonezie ze szczypiorkiem
Jajka z kawiorem

ŚLEDZIE/ RYBY

Śledzie w oleju
Śledzie po kaszubsku
Śledzie w śmietanie
Śledzie po japońsku
Śledzie korzenne
Śledzie z rodzynkami w curry z majonezem
Śledzie w ziołach prowansalskich
Śledzie z czosnkiem i majerankiem
Śledzie w miodzie
Śledzie z suszonymi śliwkami i orzechami
Śledzie z suszonymi grzybami
Śledzie w sosie śliwkowym z migdałami
Śledzie w sosie musztardowo-koperkowym
Śledzie po staropolsku
Śledzie pod pierzynką
Śledzie po węgiersku
Tatar ze śledzia
Koreczki śledziowe
Łosoś wędzony z cytrynką
Roladki z łososia faszerowane serem ze szpinakiem
Roladki z łososia z serem białym i kawiorem
Roladki z łososia z serem mascarpone i chrzanem lub serem mascarpone i suszonymi pomidorami
Tatar z łososia z kaparami
Krewetki w sosie majonezowo-koperkowym lub w sosie czosnkowym czerwonym
Ryba po grecku

INNE

Babeczki słone z farszami serowymi
Roladki z wrapów lub naleśników z różnymi farszami: jajecznym, z tuńczykiem, z szynką, z rybą wędzoną, z serem feta i szpinakiem

DODATKI

Sos chrzanowy
Sos cumberland
Sos tatarski
Sos czosnkowy
Sos majonezowo-ketchupowy
Masło
Masło ziołowe
Masło czosnkowe
Pieczywo różne
Warzywa konserwowe
Warzywa sezonowe

NALEŚNIKI/ PLACKI

Naleśniki z serem, śmietaną i polewą czekoladową
Naleśniki z serem, brzoskwinią i śmietaną
Naleśniki z brzoskwinią ( sezonowo truskawki), polewą czekoladową i śmietaną
Naleśniki z dżemem i cukrem pudrem
Placki ziemniaczane z cukrem
Placki ziemniaczane ze śmietaną
Placki z jabłkami z cukrem pudrem
Jabłka w cieście z cukrem pudrem
Banany  w cieście z cukrem pudrem
Kluski leniwe z masełkiem i bułeczką
Pierogi z białym serem i śmietaną
Pierogi z truskawkami lub jagodami ze śmietaną (sezonowo)
Pierogi z jabłkiem i cynamonem

DESERY

Lody z owocami, bitą śmietaną i polewą czekoladową lub karmelową
Lody z ajerkoniakiem
Szarlotka z lodami waniliowymi i bitą śmietaną
Banan flambirowany
Galaretki owocowe z bitą śmietaną
Budyń waniliowy lub śmietankowy z sosem malinowym, toffi lub czekoladowym
Panna Cotta
Deser Brownie
Sałatka owocowa
Patery ciast różnych
Patery owoców sezonowych
Kluski z makiem i bakaliami
Kompot z owoców suszonych
Kompoty owocowe
Jabłka pieczone z konfiturą i cukrem pudrem

CIASTA

Sernik kapłański
Sernik z masą kajmakową
Sernik na zimno
Szarlotka na kruchym cieście
Szarlotka z bitą śmietaną -kasztelańska
Szarlotka z bezą
Keks
Makowiec
Ciasto kruche z masą makową i orzechami na miodzie
Ciasto orzechowe
Ciasto z migdałami i wiórkami kokosowymi z kremem a`la raffaello
Ciasto z kremem toffi i bakaliami
Ciasto Brownie
Murzynek z polewą czekoladową ciemną lub białą
Kruche babeczki z kremem toffi i bakaliami, kremem karpatka lub bitą śmietaną z owocami
Kruche babeczki z kremem truskawkowym i biała czekoladą z pistacjami
Ciasto „Cały świat”
Malinowa chmurka
Ciasto Michałek
Ciasto jagodowe lub malinowe
Babka piaskowa lub drożdżowa lukrowana lub z polewą czekoladową
Mazurek z masą kajmakową
Mazurek z masą chałwową
Mazurek czekoladowy
Pierniki własnoręcznie wypiekane i dekorowane

POTRAWY NA GRILLA
Karkówka
Pierś kurczaka
Szaszłyki drobiowe
Kiełbasa
Kaszanka z cebulką
Warzywa
Smalec własnej roboty

Oferta w lokalu i na wynos

Smaczne obiady i przekąski

PON – PT
11:00 – 20:00

SOB-NIEDZ
12:00 – 18:00

Zapraszamy do kontaktu z nami

Masz pytania? Napisz do nas